Mélyen Tisztel Acer Ügyfél!GYIK a Sandy Brigde Kérdéssel kapcsolatban

Január 31-én az Intel nyilvánosságra hozta, hogy felfedezett egy tervezési hibát a Sandy Bridge termék tipusnál, ami a legújabb generációs processzorokat és chipseteket érinti, ami az összes nagy PC gyártó céget, így az Acer -t is érinti.

Alább található egy rövid ismertető a hibával kapcsolatban, ezen kívül az Intel a honlapján hozzáférhetővé tett egy bővebb leírást:http://www.intel.com/consumer/products/processors/chipset.htm?iid=en_US_01_chipset+gg_headline Az Intel szerint a Serial-ATA (SATA) port idővel elhasználódhat, potenciálisan befolyásolva a teljesítményt, illetve a SATA eszközök használhatóságát, mint például merevlemez meghajtók, DVD meghajtók.

A legtöbb modellnél , a SATA portokat használják a merevlemez (beleértve a SSD), az optikai meghajtó (Blue Ray,DVD, CD ROM…) és egyéb perifériák csatlakoztatására. Bevett gyakorlat, hogy az elsődleges merevlemez a SATA 0 portjához csatlakozik, míg az optikai meghajtó portja modelltől modellig változik. Az Intel által azonosított tervezési probléma idővel a kapcsolat felbomlását okozhatja az érintett portok között (SATA port 2-5). Röviden, egy idő után (amely eltér a perifériák használati módjától) az átvitt adatmennyiség csökkenhet. Egy bizonyos ponton a perifériát már nem ismeri fel a rendszer, és ezért értelemszerűen megszűnik működni.

Mivel a probléma hatása csupá hosszú idő után jelentkezik, ezért az Intel azt javasolja az érintett PC felhasználóknak, hogy bizalommal használhatják a készüléket, míg a végleges megoldási lehetőségek rendelkezésre nem állnak.

Az ügyfeleknek azt is szem előtt kell tartani, hogy nincsenek biztonsági aggályok ezzel a problémával kapcsolatban.
Amennyiben Ön 2011. január 9. után vásárolt egy Acer Notebookot, vagy Asztali Számítógépet, abban az esetben az Ön készülékében a Sandy Bridge chipset kerülhetett beszerelésre, ezért érintett lehet a fent leírt problémában
tovább...
Hol keresse készüléke gyártási számát vagy SNID számát?
Notebook esetén a gyártási szám és az SNID szám a készülék alján található.
Az SNID egy 11 karakteres szám.
A gyártási szám egy 22 karakteres betű-szám kombináció.
Kérjük, adja meg a Termék gyártási számát, vagy az SNID számot és kattintson a "Megerősít" gombra
SNID :
  *0 Megadott karakterek
Gyártási Szám :
  *0 Megadott karakterek
Megerősít