Geachte Acer-klant,FAQ over de Sandy Bridge-kwesti

Op 13 januari maakte Intel bekend dat het een ontwerpfout had ontdekt in een van de onderdelen van de Sandy Bridge-serie, de nieuwste generatie processoren en bijbehorende chipsets die onlangs in productie is gebracht en door alle grote pc-fabrikanten, waaronder Acer, in gebruik is genomen.

Hieronder vindt u een korte beschrijving van het probleem: voor meer informatie kunt u op de website van Intel terecht of opent u de volgende URL: http://www.intel.com/consumer/products/processors/chipset.htm?iid=en_US_01_chipset+gg_headline Volgens Intel kunnen de Serial-ATA-poorten (SATA) in de chipsets na verloop van tijd slechter worden. Dit zou invloed kunnen hebben op de prestaties of functionaliteit van apparaten die via SATA aan de processor zijn gekoppeld, zoals harde schijven en dvd-stations.

In de meeste ontwerpen wordt er gebruikgemaakt van SATA-poorten om de harde schijf (ook solid state drives), de optische stations (blue-ray, dvd, cd-rom, enz.) en andere randapparatuur aan de processor te koppelen. Meestal wordt de primaire harde schijf aan SATA-poort 0 gekoppeld, terwijl de poorten voor optische stations per ontwerp verschillen. De ontwerpfout die Intel ontdekte kan ertoe leiden dat de verbinding van de getroffen poorten (SATA-poort 2-5) na verloop van tijd verslechtert. Kort gezegd kan het gebeuren dat na een tijd (hoe lang dat is, is afhankelijk van het gebruikspatroon van de randapparatuur) de hoeveelheid gegevens die wordt overgebracht, afneemt. Op een gegeven moment kan het zelfs zo zijn dat het randapparaat niet meer door het systeem wordt herkend en daardoor niet meer functioneert.

Aangezien het effect van deze fout pas na een lange tijd merkbaar wordt, heeft Intel laten weten dat gebruikers van getroffen pc's waarschijnlijk niet direct iets zullen merken en dat ze kun pc rustig kunnen blijven gebruiken terwijl er aan een permanente oplossing wordt gewerkt.

Klanten kunnen er gerust over zijn dat deze kwestie geen invloed op hun veiligheid heeft.
Als u na 9 januari 2011 een desktop of notebook van Acer hebt gekocht, is het mogelijk dat deze gebruikmaakt van de Sandy Bridge-chipset en daarmee het hierboven beschreven probleem heeft.
Meer...
Waar vindt u de SNID of het serienummer van uw Acer-product?
Bij notebooks vindt u de SNID of het serienummer aan de onderkant van het product.
De SNID bestaat uit 11 cijfers.
Het serienummer bestaat uit 22 alfanumerieke tekens.
Voer de SNID of het serienummer in en druk op Verzenden
SNID :
  *0 tekens ingevoerd
Serienummer :
  *0 tekens ingevoerd
Verzenden